6 Nisan 2012 Cuma

Odin ile Samsung Galaxy S2(I9100G)'ye Türkçe Dil Seçeneği İçeren Android 2.3.6 Yüklemek.

Merhaba Sayın Android Seviciler;
    Bu yazımda sizlere adım adım çok kolay bir şekilde yurtdışından satın aldığınız veya herhangi bir şekilde elinizde bulunan Samsung Galaxy S2 I9100G modeli telefonunuza içinde Türkçe dil seçeneği bulunan Android 2.3.6 Gingerbread versiyonunu yüklemeyi anlatacağım, bu arada I9100 ve I9100G'nin farklarını merak ediyorsanız buyurun  burayı tıklayın (geri dönmeyi unutmayın!) amacımızı idrak ettiysek başlayabiliriz.

1. Adım : Öncelikle telefonumuzu usb aracılığı ile bilgisayara bağladığımızda Odin programının telefonu algılayabilmesi için telefonun driverları bilgisayarınızda yüklü olmalı nasıl yapacağım diye telaş etmeyin Kies programını indirip kurduğunuzda telefonun driverları otomatik olarak yüklenmiş olacak Kies programını indirin ve bilgisayarınıza kurun. Kies yazılımının indirme linki :
http://www.samsung.com/tr/support/usefulsoftware/KIES/JSP




2.Adım : Kies programını kurdunuz ve telefonunuzun driverları bilgisayarınıza yüklendi şimdi Odin ve I9100G için Android 2.3.6 Gingerbread dosyaları gerekiyor. Aşağıdaki 4 dosyayı indirin ve arşivlenmiş bu dosyaları 7zip, Winrar, Winzip gibi bir program vasıtası ile bilgisayarınıza çıkartın.

Dosyalar :




  • Google drive linkine tıkladıktan sonra fotoğraflardaki gibi virüs tarama uyarısına download anyway (indir gitsin  :)



3. Adım : Telefonumuzu "Hata Ayıklama Modu" yada "Usb Debugging" moduna alacağız bunun için aşağıdaki görüntüleri inceleyin ve adım adım uygulayın :

Ayarlar>Uygulamalar>Gelişim>USB hata ayıklama(işaretli olacak) Telefonunuzun dili yabancı olduğu için isimler farklı fakat simgeler aynı olacaktır ben Türkçe görüntü almışım :   )





4. Adım :Şu an telefon "USB Debugging" yani "USB hata ayıklama" modunda şimdi telefonu kapatın ve "Download Mode"una alın 

Telefon kapalı iken, ses kapama , home ve telefonu açma tuşlarına aynı anda basıp ünlem işareti gelene kadar bekleyin.










5.Adım : Telefon bize iki seçenek sunuyor "Volum Up" yani Ses açma tuşuna basarak telefonu Download Mod'a alın.




Telefonu download moduna almayı başaramayanlar için bu video yararlı olacaktır : 





6.Adım : İndirdiğiniz ve bilgisayara çıkardığınız klasörü açın ve içinden Odin3 v1.85.exe isimli dosyaya çift tıklayarak Odin yazılımını çalıştırın ve telefonu usb kablonuz ile bilgisayara bağlayın telefonu bağladığınızda Odin yazılımının ID:COM bölümü sarı olarak işaretlenmelidir aşağıdaki resimleri inceleyin : 


Odin'i çalıştırdığınızda :
Telefonu bilgisayara bağladığınızda :

7.Adım : PDA tuşuna basıp 2.3.6 versiyonunu içeren I9100GXWKJ2_I9100GODDKJ2_I9100GDDKI1_HOME.tar.md5 isimli dosyayı bulup seçin :







Start tuşuna basmadan önce son olarak ekranınızın şu şekilde olduğuna emin olun ve Start tuşuna basın : 


Görüntüdeki gibi işlem başlayacaktır :




O sırada telefonunuzun ekranı şu şekilde olacaktır : 










8. Adım : Son olarak Odin yazılımın sol üst köşesinde ferah yeşil bir renk ve PASS! yazısı çıkacaktır eğer telefon "Setup Connection" kısmında takılıp kalıyorsa panik yapmayın usb kablosunu çekip tekrar takın ve Dosyanız seçili iken Start tuşuna tekrar basın bazen 3 veya 4 kez bunu tekrarlamanız gerekebiliyor bazen, aşağıdaki resimleri inceleyin :


Bazen aşağıdaki gibi mesaj kısmında Setup Connection yazısı gelir ve yükleme başlamaz normal şartlarda bir kaç saniye içerisinde başlaması lazım eğer 10 saniyeden fazla bu şekilde bekliyorsa USB kablosunu çıkarın ve tekrar takıp Start tuşuna tekrar basın bu işlemi başlayana kadar tekrarlayın!


Bütün adımları başarılı bir şekilde yerine getirdiğinizde telefonunuz otomatik olarak baştan başlayacaktır ve Odin yazılımıda şu şekilde olacaktır :




SON OLARAK : Evet dostlar Türkçe menülü Android 2.3.6 Gingerbread versiyonlu I9100G marka telefonunuz hayırlı olsun bu arada eğer 2.3.6 değilde şu tarihlerde piyasada bulunan 4.0.3(IceCream Sandwich) versiyonunun I9100G için olanını bulursanız bu yöntem ile onuda yükleyebilirsiniz zamanım olursa ve bulursam onuda bu konuya ekleyeceğim. Olabildiğince yalın, bilgisayar bilgisi temel olan kullanıcıları da hesaba katarak yapmaya çalıştığım anlatım umarım işinizi görür kafanıza takılan bir husus olursa çekinmeden mail atın Blog'u sosyal paylaşım hesaplarınızda paylaşın, böylece bir psikozdan daha kurtulmuş olduk kendinize iyi bakın sizleri bazen çok seviyorum!